$$$€{{amount_with_comma_separator}}

Baseball 5

  • campaigns
  • talks
19/05/2021 6 min read

Kledingmerk Black Bananas slaat de handen ineen met Baseball5 CityTour. De Nederlandse marktleider in streetwear is trotste partner van dit evenement en samen zorgen ze ervoor dat Baseball5 in de zomer van 2021 naar unieke locaties in de binnensteden reist om jongeren kennis te laten maken met de sport op een laagdrempelige manier. Oprichter van Black Bananas, Wesley Balnikker, vertelt over de samenwerking.

Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?

"De organisatie wil zich meer gaan richten op Baseball5 om jongeren op straat aan het sporten te krijgen. Deze sport is zo laagdrempelig dat iedereen het kan spelen. Je hebt er niet veel voor nodig, je hebt ook niet veel geld nodig om dezes port te kunnen beoefenen. Dat trok me erg aan: dat het echt voor iedereen is. Dat is ook waar ons merk voor staat. Ik vind het ook tof om een merk te koppelen aan nieuwe dingen. Het leuk om out of the box te denken en nieuwe sporten te kunnen ondersteunen en zo urban Nederland te kunnen verassen."

Waarom hebben jullie besloten om partner te worden van de Baseball5 CityTour?

"Ons merk is echt voor alle doelgroepen en voor alle nationaliteiten. Jongens van de straat lopen in ons merk, de nette professionals dragen het ook, een goede mix. We komen met stoere trainingspakken die je meer op straat ziet, maar in onze andere lijnen ook polootjes en wat nettere kleding, die brug is daarmee makkelijk te maken. Ik denk dat dat bij deze sport ook het geval is."

"Het zijn niet alleen straatjongens die het spelen, maar echt alle culturen, leeftijden en facetten van de maatschappij. Die komen allemaal samen. Daarnaast heb ik begrepen dat ze het zo ver willen krijgen om het uiteindelijk een Olympische sport te maken. Dat is natuurlijk heel tof om daar een bijdrage aan te leveren, om de sport bekender te maken bij een groter publiek. Het is tof om aan de basis te staan van zo’n nieuwe sport, om daar vanaf het begin af aan bij te zijn en te zien hoe dat zich gaat ontwikkelen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om de jeugd aan het sporten te krijgen, daar leveren we graag een bijdrage aan."

In welk opzicht werkt dit partnerschap zo goed?

"Wij richten ons ook veel op jongeren, veel leeftijden en alle nationaliteiten, ons merk staat echt voor diversiteit. Dat is met deze sport ook zo, denk ik. Het is ooit begonnen in achterbuurten, heb ik begrepen, en dat het nu misschien mag uitgroeien van de straat tot een Olympische sport, dat spreekt ons heel erg aan. Dat is een beetje hoe het bij ons ook is, we zijn voor op straat, maar hebben ook professionele looks. Een hele diverse doelgroep eigenlijk."

Inmiddels zijn jullie een internationaal merk, maar hoe is dat begonnen?

"Ik ben begonnen vanuit een hobby, ik vond het leuk om te tekenen en te designen. Ik was niet per sé veel met fashion bezig, maar wel veel met art en echt het grafische deel van kleding ontwerpen. Wat ik vooral interessant vond was de opdruk van kleding. Toen had ik een keer wat gedrukt, heel simpel bij een drukkerijtje in Nederland, eigenlijk begonnen als een merkje waar vrienden in liepen. Dat werd steeds als we ergens kwamen groter, dan kwamen mensen naar je toe, van ‘Wat is dat voor merk? Hoe kom ik eraan?’ Zo is het eigenlijk van heel klein, uit de voegen gegroeid. Dan heb je een hobby en dan ben je opeens een van de grootste Nederlandse merken in streetwear."